Over ons

Wie is Pro Mediation?

Pro Mediation bestaat uit een krachtige, unieke samenwerking van docenten met onderwijservaring die zowel een academische vorming genoten als met hun beide voeten in de praktijk staan. Onze docenten-bemiddelaars zijn advocaat, magistraat, notaris, (bedrijfs)jurist, academicus, socioloog, psycholoog, romanist, ingenieur of coach en/of werken in een (inter)nationale praktijk. U zal de combinatie van theorie en praktijk dan ook als ideaal ervaren in onze opleidingen. 

Pro Mediation staat voor ‘Move people, Make agreements and Mediate processes’.

Het doel van onze onderwijsactiviteiten is het concipiëren, voorbereiden, uitwerken, organiseren en realiseren van de door de Belgische Federale Bemiddelingscommissie (FBC) erkende opleidingen inzake bemiddeling en alle daarmee verbonden activiteiten zoals o.m. voorafgaande en navolgende permanente vormingen, stages, informatiesessies, seminaries, opleidingen, evenementen, scholingen en begeleiding- en inzake bemiddeling.

Waarom Pro Mediation?

Het is onze missie om excellente bemiddelaars op te leiden die theorie en vaardigheden combineren met hun eigen stijl.

Wij geloven dat mediation niet alleen een techniek is, maar een noodzakelijke handels-en levenswijze, op de meest alomvattende wijze, die mensen in hun leven een meerwaarde kan geven binnen een diverse samenleving. We willen onszelf zijn en “out of the box” denken zodat communicatie-conflicten met onze visie kunnen opgelost worden. Wij willen mensen doen inzien hoe via inzicht in de beleving van de ander, bemiddeling conflicten laat bedaren, wegebben of verdwijnen.

Het Pro Mediation Instituut besteedt veel aandacht aan de intake en samenstelling van de groepen. Hierbij is er veel aandacht voor een intensieve persoonlijke begeleiding van de deelnemer.

Hoe?

De professionalisering van het beroep bemiddeling is een feit en daar dragen we samen met onze wetgever toe bij zodat binnen vijf jaar iedereen weet waarom er bemiddeling is, er minder conflicten zullen zijn, mensen minder geld zullen uitgeven om moeilijke situaties op te lossen en minder snel geneigd zullen zijn om naar de rechtbank te gaan en alzo ook dame Justitia zal worden ontlast.

Ontdek onze basisopleidingen en specialisaties hier

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x