Over Pro Mediation

Leren bruggen bouwen

Pro Mediation leert hoe je als bemiddelaar mensen begeleidt in conflictsituaties.

Het is onze missie om onze deelnemers op te leiden tot excellente bemiddelaars en onderhandelaars.

  • Hoogstaande docenten
  • Theorie en praktijk hand-in-hand
  • Multidisciplinair team
onze missie

Het is onze missie om excellente bemiddelaars op te leiden die theorie en vaardigheden combineren met hun eigen stijl.

100+
Deelnemers
96%
Tevreden

Wie is Pro Mediation?

Pro Mediation bestaat uit een krachtige, unieke samenwerking van docenten met onderwijservaring die zowel een academische vorming genoten als met hun beide voeten in de praktijk staan. Onze docenten-bemiddelaars zijn psycholoog, coach, socioloog, pedagoog, advocaat, magistraat, notaris, (bedrijfs)jurist, academicus, romanist, ingenieur en/of werken in een (inter)nationale praktijk.

Pro Mediation werkt samen met de faculteit recht & criminologie van de VUB door in het kader van het mastervak ADR (waarvan Prof. dr. Jachin Van Doninck titularis is en Fleur Goister wetenschappelijk medewerker) opleidingsondersteuning en bijstand te bieden.

U zal de combinatie van theorie en praktijk dan ook als ideaal ervaren in onze topopleidingen. Wij leiden jou hiervoor op tot een echte Pro Mediator!

Pro Mediation staat voor ‘Move people, Make agreements and Mediate processes’.

Het doel van onze onderwijsactiviteiten is het concipiëren, voorbereiden, uitwerken, organiseren en realiseren van FBC erkende opleidingen in bemiddeling en alle daarmee verbonden activiteiten zoals o.m. permanente vormingen, stages, intervisies, informatiesessies, evenementen, scholingen en begeleiding- inzake bemiddeling.

Bij Pro Mediation kan u niet alleen terecht voor al uw opleidingen in bemiddeling maar ook om u te bekwamen in praktijk gerichte onderhandelingsvaardigheden met inbegrip van het collaboratief onderhandelen. Ook hier beschikt Pro Mediation over vakkundige docenten die als eersten in Vlaanderen expertise verworven binnen dit domein.

Ons doel
  • Bemiddeling beschikbaar maken
  • Minder conflicten
  • Vermijden tussenkomst met de rechtbank

De professionalisering van het beroep bemiddeling is een feit sedert de wet van 18 juni 2018 zodat iedereen stilaan weet waarom bemiddeling noodzakelijk is in de maatschappij, er minder conflicten zullen zijn, mensen minder snel geneigd zullen zijn om hun strijd te voeren voor een rechter en alzo ook dame Justitia zal worden ontlast.

Ontdek het opleidingsaanbod

Waarom Pro Mediation?

Veelzijdigheid
Pro Mediation onderscheidt zich van andere opleidingen in bemiddeling omwille van zijn veelzijdigheid. Conflicten worden benaderd vanuit verschillende perspectieven.
Professionals
Voor elk domein krijgt u les van professionals die gespecialiseerd zijn in hun materie. Onze docenten hebben stuk voor stuk ervaring in de praktijk.
Out of the box
We willen onszelf zijn en “out of the box” denken zodat communicatie-conflicten met onze visie kunnen opgelost worden.
Levenswijze
Wij geloven dat mediation niet alleen een techniek is, maar een levens-wijze, die mensen in hun leven een meerwaarde kan geven binnen een diverse samenleving.
Founders opleiding bemiddeling Pro mediation

Ontmoet onze docenten

Onze docenten hebben ervaring in het vak en leiden je op tot een echte Pro Mediator! Hieronder vind je al enkele van onze docenten.
Bekijk profiel
Founder en Coördinator
Fleur Goister
Bekijk profiel
Bestuurder
Michael De Herdt
Bekijk profiel
Magistraat
Daniel Van den Bossche
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar
Lieve Lagae
Bekijk profiel
Psycholoog
Jeroen Keymolen
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar
Joke De Neys
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar
Florence Verhenne
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar
Nic Clijmans

Wat anderen over ons zeggen

Schrijf een review
Willy Dillen
Erkend bemiddelaar
“Diepgaande basisopleiding in kleine groep. Opleidingsonderdelen worden gegeven door echte specialisten. Niet de makkelijkste weg, maar later merk je dat je stevig in je schoenen staat tijdens de specialisatie en als bemiddelaar.”
Bart Van Wassenhove
Erkend bemiddelaar
“Als niet-jurist had ik toch wat vrees voor de materie, maar de lesgevers zorgen voor een zeer bevattelijke manier van lesgeven. Zelfs in coronatijden een ideale mix van theorie en hands-on oefeningen.”
Sophie Vanhemmens
Advocaat-erkend bemiddelaar
“De verschillende lesgevers gaven elk op hun eigen manier en vanuit hun eigen invalshoek en ervaring een meerwaarde aan deze algemene basisopleiding. Bedankt voor deze kans!”
Ivan Van Cant
Communicatiecoach en gepensioneerde beroepsmilitair
“Dynamische groep met gedreven expert-docenten
Cursus Pro Mediation
Bert Janssen
Gerechtsdeskundige
“Een theoretische en praktische bouwbemiddelingsbijscholing, positief ervaren: extra aandacht voor verzekeringsdeel en interesse van al de deelnemers”
Geurts Tamara
Advocaat-erkend bemiddelaar
“TOP TEAM VAN DOCENTEN. Ik vond het een SUPER 2-daagse waar ik heel veel van heb opgestoken. Docenten vulden elkaar prima aan, ook een leuke dynamische groep met veel interactie”
Brecht Saelens
Founding Director at Blackbird Import BV
“Professioneel team met duidelijk veel ervaring in de branche. De cursus is knap opgebouwd zodat tegen einde van de cursus je een duidelijk totaal beeld hebt van wat van je verwacht wordt als bemiddelaar. Goede ervaring”
Els Reubens
Lawyer at SR Advocaten
“Praktisch gerichte opleiding met heel veel handvaten om in de dagelijkse praktijk toe te passen. Heel veel bijgeleerd en zou onmiddellijk de opleiding opnieuw volgen. Aanrader!”
Kelly Van Elslande
Advocaat-bemiddelaar
“Na een intensieve basisopleiding ben ik fier om vanaf december 2021 deel uit te maken van jullie team als praktijkbegeleider. Deze opleiding heeft mij nieuwe deuren doen openen en kan deze alleen maar aanbevelen aan degene die nog in twijfel zijn voor deze materie.”
Marc Calders
Erkend Sociaal Bemiddelaar (werkconflicten) - Loopbaanbegeleider bij ITZU Career - Freelance consultant HR
“Een degelijke professionele training, een team van enthousiaste docenten met uitgebreide kennis en ervaring in hun vakgebied, veel praktijkoefeningen. Een ideale basis om bemiddeling op een hoger niveau te tillen.”

Niet gevonden wat je zocht?

Neem gerust contact op met Pro Mediation. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Neem contact op
Pro Mediation opleiding bemiddeling en praktijkbemiddeling