Opleiding
Burgerlijke en Handelszaken

Overal waar mensen zaken doen ontstaan vroeg of laat spanningen die kunnen uitmonden in ruzies en vijandelijkheden. Een conflict ontwikkelt zich door actie en reactie, en als het escaleert kan men uiteindelijk niet meer door één deur.

Als deelnemer hanteer je de basisbegrippen en de knipperlichten uit het verbintenissen- en contractenrecht en maak je deze eigen. Je bent in staat om conflicten te kaderen en beseft dat ook in de commerciële zakelijke context betrokkenen emotioneel kunnen reageren, standpunten verharden en gebeurtenissen een eigen leven gaan leiden.

De opleiding wordt erkend voor 32 punten door de Orde van Vlaamse Balies.

Pro Mediation zet in haar basisopleidingen en specialisaties voor 100% in op "klassikale training", een echte WIN-WIN. De onlinetrainingen krijgt u er bovenop zonder meerkost.

Zo krijg je altijd de ideale mix van theoretische handvaten, rollenspelen, individuele praktijkopdrachten, verwerking op eigen tempo en persoonlijke begeleiding met een ervaren trainer. Je deelt kennis en ervaringen met je mededeelnemers, helpt elkaar vooruit en de vaardigheden zijn dus steeds fysiek on the field.

Kiezen voor Pro Mediation is kiezen voor een investering in jezelf. Ons team verwelkomt jou met open armen.

Klik rechts op een opleiding voor de lesdagen of om je in te schrijven.

Basisopleiding Bemiddelaar

Schrijf u in of klik op de opleiding voor meer informatie.

Deze opleiding gaat door op de onderstaande data en locatie:

Locatie
Opleiding
Inschrijven
12/1/2024
Gent

Burgerlijke en Handelszaken

0
0
plaatsen vrij
27/1/2024
Hasselt

Burgerlijke en Handelszaken

0
0
plaatsen vrij
25/4/2024
Antwerpen

Burgerlijke en Handelszaken

1000
1000
plaatsen vrij
22/11/2024
Hasselt

Burgerlijke en Handelszaken

1000
1000
plaatsen vrij
25/4/2025
A'pen & Gent

Burgerlijke en Handelszaken

1000
1000
plaatsen vrij
testimonial
"Diepgaande basisopleiding in kleine groep. Opleidingsonderdelen worden gegeven door echte specialisten. Niet de makkelijkste weg, maar later merk je dat je stevig in je schoenen staat tijdens de specialisatie en als bemiddelaar."
Willy Dillen
  —  
Erkend bemiddelaar

Doel en inhoud opleiding Burgerlijke en Handelszaken

We maken jullie ook vertrouwd met de psychologische processen die een individu kan ervaren bij conflicten n.a.v. onder meer een verbreking of niet uitvoering van een overeenkomst, tussen een klant en een opdrachtgever e.a.... Jullie zullen kunnen anticiperen op machtsverhoudingen, leiderschap en macht tussen individuen en groepen en inzicht krijgen op de impact van conflicten op het stressniveau en het welzijn van de betrokken partijen.

  • Duidelijke traject stappen
  • Belangengericht Harvard onderhandelen
  • Verschillende oefensessies waar uw evolutie zichtbaar wordt
Basisopleiding Bemiddelaar

Extra informatie over de opleiding burgerlijke en handelszaken

Voor wie is deze opleiding?

Er zijn verschillende specialisaties in bemiddeling. Alvorens een specialisatieopleiding is het aangewezen om eerst de basisopleiding te doen. Onder onze algemene voorwaarden vind je in detail de toelatings- en erkenningsvoorwaarden terug.

Waar gaat de opleiding door?

De specialisatie opleiding burgerlijke en handelszaken bemiddeling kan op drie locaties, in Aartselaar, nabij Antwerpen, in Gent en in Hasselt. De opleidingen worden overdag gehouden in een rustige omgeving en zijn gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Voor de deelnemers die met de auto komen is er parkeerplaats voorzien (gratis in Aartselaar, Gent). Alle praktijkopleidingen zijn ingepland op fysieke locatie. De theorielessen kan je voortaan volgen van thuis uit. Die worden namelijk voor 30% digitaal georganiseerd op interactieve wijze.

Duur en prijs van de opleiding?

De specialisatie opleiding burgerlijke en handelszaken bemiddeling is verdeeld over 5 dagen en vindt overdag plaats. De opleiding kost 1.875 € - 30% KMO of 562,5 = 1.312,5 € excl. BTW 21%. Pro Mediation is geregistreerd in de WSE kwaliteitsdatabank. Onze opleiding is geregistreerd in de opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives wat betekent dat de opleiding recht geeft op opleidingsverlof en opleidingscheques.

Schrijf je in
testimonial
"Stevige basis-opleiding, die heel wat houvast biedt voor bemiddelaars in spe. Stelselmatig leert men ook hoe principes los te laten. Zo weet je als bemiddelaar de maatschappij met een open geest en respect voor ieders waarden te benaderen"
Frederic Baeckelandt
  —  
Erkend bemiddelaar

Voorbeeldtraject
Opleiding burgerlijke en handelszaken

De specialisatie opleiding Burgerlijke en Handelszaken bemiddeling:

  • Dag 1: Conflicten tussen vennoten en Harvard negotiation/mediation handvaten.
  • ‍Dag 2 : De amygdala kalmeren. Emotionele en psychologische processen in bemiddeling in burgerlijke en ondernemingsconflicten.
  • Dag 3 : De rol en invloed van raadgevers, deskundigen en derden binnen burgerlijke en ondernemingsconflicten.
  • Dag 4. Een kroonjuweel als must have. Het sluitstuk van de bemiddeling. De dading- bemiddelingsovereenkomst.
  • Dag 5 : Conflicten tussen buren

Uren
9u-18u, behalve dag 5 (halve dag tot 12u30)

Dag
Evaluatie

Schrijf je in
Basisopleiding bemiddelaar

Specialisatie Burgerlijke en Handelszaken

routebeschrijving locaties

Locatie
Hotel Kasteel Solhof, Baron van Ertbornstraat 120, 2630 Aartselaar

Met het openbaar vervoer
Vanuit Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats (500 meter van het Centraal Station), kan je bus 180, 181 en 183 nemen. Die vertrekken allemaal gemiddeld om het kwartier/halfuur. Je moet afstappen aan halte Baron van Ertbornstraat. Deze halte is aan het kasteel. U hoeft dus niet over te stappen.

Overnachten
Hotel Kasteel Solhof is een luxe herenhuis, gelegen in de rustige omgeving van een park. Het hotel ligt 15' rijden van het centrum van Antwerpen en 30' van Brussel. De kamers hebben een ruime marmeren badkamer met zachte handdoeken en gratis internet zodat u na de opleiding (indien u zou overnachten) tot innerlijke rust kan komen (https://solhof.be). Er is een 18-holes golfbaan op 2 minuten afstand.

Parkeren
Er is meer dan voldoende gratis parkeerplaats op de parking op het domein van het kasteel zelf. Oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar.

Locatie
RodeBol Events
CommunicatieCampus (gebouw 485)
Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent

Met het openbaar vervoer
RodeBol Events bevindt zich op de CommunicatieCampus, langs de R4 en de Gentse Ringvaart. Ook het station Gent-Sint-Pieters is vlakbij. Vanaf het station kan u te voet, of met de blue-bike naar de CommunicatieCampus en terug.

Parkeren
Met de auto zijn we vlot bereikbaar voor wie van de R4, E40 of de E17 komt. We beschikken over een ruime parking (voorzien van laadpalen voor elektrische auto's).

Locatie
Besix Academy, J.F. Kennedylaan 8, 1831 Machelen

Gratis parking

Locatie
Campus van UCLL te Hasselt.


Inschrijven

Niet gevonden wat je zocht?

Neem gerust contact op met Pro Mediation. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Schrijf me in!
Basismodule bemiddelaar