Fleur Goister
Founder en Coördinator

Fleur Goister

Founder en Coördinator van de inhoud van de opleiding Erkend bemiddelaar in burgerlijke en ondernemingszaken en in familiale zaken Academisch medewerker VUB Kindbehartiger

"Ik geloof in de kracht van de combinatie van een gedegen juridische kennis met gedegen vaardigheden om een goede bemiddelaar te kunnen zijn. Ik geloof in de hybride mogelijkheden van de advocaat-bemiddelaar en de bemiddelaar van de derde weg, met elkeen zijn of haar eigen expertise, de ideale achtergrond om efficiënt en relevant te kunnen optreden in conflictsituaties, een samenwerking tussen beiden waar mogelijk en relevant."

Fleur Goister is erkend bemiddelaar in familiale, burgerlijke en ondernemingszaken en bij de eerste erkende collaboratieve advocaten in België. Zij is gespecialiseerd in familierecht, familiaal vermogensrecht, erfrecht, vereffening-verdeling en estate planning. Zij behaalde in 1995 haar master in de rechten aan de Universiteit van Gent en is sedertdien actief aan de Antwerpse balie als advocaat. Zij baat haar eigen nichekantoor uit te Aartselaar, GF Family Law. Eveneens is zij plaatsvervangend rechter van de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen en academisch medewerker aan de VUB voor het vak Alternatieve geschillenregeling (ADR), bemiddeling en onderhandeling (onderdeel in de tweede Master Rechten) en in de Masteropleiding in het Notariaat. In 2016 volgde zijn een post-universitaire academische opleiding "Estate Planning".

In 2001-2002 behaalde zij haar aggregaat in de academische lerarenopleiding aan de Universiteit te Antwerpen met onderscheiding. Zij is een zeer ervaren docent in ADR, onder meer begeesterd in bemiddeling en ook sedert eind 2019 in collaboratieve onderhandeling voor de Orde van Vlaamse Balies.

Zij is auteur van diverse publicaties en sedert eind 2018 redactielid van het NNK (Nieuw Notarieel Kwartaaltijdschrift).

In 2018 richtte zij het Pro Mediation instituut op. Zij is founder, coördinator van de inhoud van de opleiding, kwaliteitsbewaker en hoofddocent.