Sophie Vanhemmens
Erkend bemiddelaar - hoofddocent

Sophie Vanhemmens

Erkend Bemiddelaar in familiale zaken, Kindbehartiger en (jeugd)advocaat

“Elk kind heeft recht op ouders die bemiddeling proberen.”

Sophie is afgestudeerd in 2007 aan de KULeuven in de Rechten en heeft nadien een tweede master behaald in straf- en strafprocesrecht te Parijs.

In 2008 is Sophie als advocaat aan de balie van Brussel gestart en legde zij zich voornamelijk toe op het familie- en jeugdrecht.

Na de opleiding Familiale Bemiddeling bij Pro Mediation is Sophie vooral bezig met alles wat te maken heeft met scheiding en de gevolgen bij kinderen.

Sophie werkt thans al erkend familiaal bemiddelaar en heeft tal wat opleidingen gevolgd om er een expertisedomein van te maken: kindbehartiger, begeleider/trainer van het mattenspel, schip-behandelaar, ouderonthechting, parallel solo ouderschap, infrafamiliaal geweld enz.

Bij Pro Mediation werkt ze als hoofddocent en geeft ze regelmatig permanente vormingen rond de stem en de positie van kinderen in een scheidingsproces.

“Bemiddeling is zóveel meer dan samen een regeling overeenkomen. Bemiddeling is voor mij een grondhouding, een soort levensstijl. 
Doorheen de jaren heb ik als jeugd- en familierecht advocaat ondervonden dat uit elkaar gaan ook anders kan. Waarom kiezen voor een aanslepende en dure procedure met een vonnis die in de praktijk niet (lang) werkt? In de rechtbank heeft elke ouder het gevoel te moeten vechten om te kunnen zeggen welke oplossing het best voor de kinderen past. Voor de kinderen of voor henzelf? Je staat er met getrokken wapens, wil je gelijk halen en je staat vooral mijlenver van een dialoog. En laat je kinderen net daar het meeste aan hebben.
In het bijzonder krijgt de stem van het kind bij mij een belangrijke plek.
Elk kind heeft recht op ouders die bemiddeling proberen.”
door 
Sophie Vanhemmens

Recente Blog Posts

No items found.