Opleiding familiale bemiddeling Antwerpen

Opleiding familiale bemiddeling Antwerpen

Relaties, familie, ouderschap en gezin vormen de fundamenten van onze maatschappij en dagelijks leven. Een familiale bemiddelaar brengt alle partijen rond de tafel en begeleidt koppels en families op gepaste wijze naar een constructieve oplossing. Bemiddelaar worden? Ontdek het opleidingsaanbod van opleidingscentrum Pro Mediation.

Een klassieke rechtszaak brengt doorgaans geen snelle oplossing en deelt de partijen in als winnaar of verliezer. Een kostelijke en tijdrovende procedure die relaties vaak definitief ontwricht! Bemiddeling brengt partijen dichter bij elkaar op een opbouwende en duurzame manier. De enige voorwaarde? Dat de partijen bereid zijn om te communiceren. 

Bemiddeling biedt inzicht in het emotionele proces van de ander, zodat constructieve oplossingen mogelijk zijn. Door brainstorming en ‘spiegelen’ krijg je begrip voor elkaars knel- en standpunten. Mensen bepalen zelf de krijtlijnen van hun akkoord, zonder dat een buitenstaander - bijvoorbeeld de rechter - beslist over hun doen en laten.

Een opleiding familiale bemiddeling Antwerpen? Pro Mediation is erkend door de Federale bemiddelingscommissieZo  behaal je een officieel diploma dat gelijk staat met dat van universiteiten.

Opleiding familiale bemiddeling Antwerpen

Wie wil starten als bemiddelaar in familiezaken, bereidt zich best grondig voor met een cursus op maat. Met het veelzijdig opleidingstraject van Pro Mediation krijg je meer inzicht in de bemiddelingsprincipes vanuit een psychologische, sociologische, deontologische en juridische invalshoek. Je start met een basisopleiding en volgt daarna een specialisatie in familiale zaken.

Van ouderschapsplan en gezinshereniging tot relatievorming en -beëindiging: als familiale bemiddelaar begeleidt je partijen tot een onderlegd en omvattend akkoord. 

Onze opleiding familiale bemiddeling dompelt je onder in allerlei soorten familiale conflicten, conflicten rond erfzaken, verdelingen na overlijden en scheiding met een volledig pamflet van juridische, psychologische en sociale basisprincipes rond dit alles. 

Word bemiddelaar in familiezaken met Pro Mediation

Als familiale bemiddelaar ben je in staat om een scheidingstraject op een gepaste wijze te kunnen begeleiden in elke relatievorm. In geval van een akkoord moet je voldoende onderlegd zijn om een juridisch correcte echtscheidingsovereenkomst (EOT) of ouderschapsplan te kunnen uitwerken. 

Daarnaast beheers je ook de sociale en fiscale basisimplicaties in geval van een scheiding en ben je vertrouwd met de verschillende mathematische berekeningsbenaderingen in het kader van alimentatie voor kinderen. Ook ben je in staat om op een gepaste wijze met het vraagstuk persoonlijke alimentatie in een echtscheiding om te gaan wanneer dit aan bod zou komen.Opleiding familiale bemiddeling Antwerpen

Families, koppels en gezinnen begeleiden naar een constructieve oplossing? Pro Mediation leidt je op tot volwaardig bemiddelaar in familiezaken. 

>> Ontdek de locatie 
Basisopleiding en specialisatie bemiddeling in familiale zaken Antwerpen 

Deze opleidingen gaat door in het hotel Kasteel Solhof te Aartselaar - klik op de foto

>> Ontdek de lesmomenten hieronder 
Specialisatie familiale bemiddeling

Om je te verzekeren van een intensief en allround opleiding rond familiale bemiddeling, nemen we voldoende tijd om je alle informatie helder over te brengen. Dat doen we aan de hand van theorie én praktijk, want deze cursus combineert theoretische uiteenzettingen met hands-on oefeningen en rollenspellen. Elk opleidingsmoment start om 9u en duurt tot 18u.

Summerclass 2021

WOE 18/08 Gerechtelijke procedure in familiezaken + oefeningen materiële en territoriale bevoegdheden. Bemiddeling en jeugdbescherming - docent Daniel Van den Bossche

DO 19/08 Echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT), van tafel en bed, feitelijke scheiding en bemiddeling met rollenspelen - docenten Fleur Goister en Joke De Neys

VRIJ 20/08 Juridische en financiële aspecten met betrekking tot de kinderen/minder(meerder)jarig en bemiddeling met rollenspelen - docenten Fleur Goister en Joke De Neys

MA 23/08 Sociologie, het dynamische gezin. Gezinshereniging. Culturele aspecten. Nieuwe vormen van ouderschap en bemiddeling met rollenspelen. Kennismaking met internationale familiale bemiddeling - docent Lieve Lagae

DI 24/08 Psychologie, relatievorming/beëindiging, bijzondere situaties van geweld, verslavingsvormen, nieuwe vormen van ouderschap met rollenspelen - docent Jeroen Keymolen

WOE 25/08 Bijzondere situaties, technieken en valkuilen in familiale bemiddeling met oefeningen en rollenspelen - docent Lieve Lagae 

DO 26/08 De samenlevingsvormen vanuit familierechtelijk luik, huwelijk, wettelijke en feitelijke samenlevingsvormen, fiscaal-en sociale zekerheidsrechtelijke luik. Financiële aspecten in persoonlijke relaties en na beëindiging (alimentatie (ex)partners). Bemiddeling met rollenspelen - docenten Fleur Goister en Florence Verhenne

VRIJ 27/08 Erfrechtelijke conflicten en huwelijksvermogensrechtelijke conflicten. De vereffening-verdeling. Eenvoudige en uitgebreide oefening.Bemiddeling met rollenspelen - docenten Fleur Goister en Florence Verhenne

Het sluitstuk van je opleiding? Noteer alvast volgende momenten in je agenda.

Examen | 3 september 2021 | schriftelijk en mondeling evaluatie
Herexamen | op afspraak

Evaluatie

1.Permanente praktijkevaluatie tijdens de lessen - beoordelingscriteria FBC 

2.Mondeling evaluatie : rollenspel - zelfevaluatie - beoordelingscriteria FBC

3.Schriftelijke evaluatie : taak psychosociale, juridische en/of culturele dimensie-beoordelingscriteria FBC

Elk onderdeel staat op 1/3 van de punten

Najaar 2022

MA 09/05

MA 16/05

MA 23/05

ZA 28/05

ZA 04/06

MA 06/06

MA 13/06


Covid update 

In principe zijn onze opleidingen ingepland op fysieke locatie. Om de gezondheid van onze docenten en deelnemers te allen tijde te garanderen, schakelen we vlot over naar online-opleidingen indien de coronamaatregelen hierom vragen.  Meer informatie vind je hier.

>> De prijs 

De kostprijs van de specialisatie bemiddeling in familiezaken kost €1.875 excl. btw. 

Specialisatie bemiddeling in familiale zaken Antwerpen met kmo-portefeuille 

Pro Mediation is erkend als kmo-portefeuille dienstverlener met nummer DV.O231795. Indien je voldoet aan de voorwaarden, geniet je zo van een subsidie van 30% op het netto-bedrag.

Op die manier betaal je finaal €1.312,5 excl. btw (€1.875 - € 750 tussenkomst kmo-portefeuille) voor een gecertificeerde en kwalitatief hoogstaande opleiding van 7,5 dagen.

Gebruik maken van de kmo-portefeuille? Registreren kan via deze link.

Meer informatie over de kmo-portefeuille? Neem gerust contact op, Pro Mediation maakt graag tijd voor je vrij.

>> De docenten

De docenten-bemiddelaars van Pro Mediation staan met beide benen stevig in de boeiende praktijk en hebben ervaring in uiteenlopende disciplines, zowel nationaal als internationaal.

Advocaten, magistraten, notarissen, (bedrijfs)juristen, academici, sociologen, psychologen, romanisten, ingenieurs, coaches, ... Met hun diverse achtergrond en academisch parcours, belichten en benaderen ze bemiddeling vanuit een uniek perspectief, steeds met bijzondere aandacht voor de balans tussen theorie en praktijk.

opleiding familiale bemiddeling Antwerpen

Een opleiding tot bemiddelaar bij Pro Mediation? Maak kennis met onze docenten.

Fleur Goister | Co-founder van Pro Mediation

Michael De Herdt | Erkend bemiddelaar in bestuurszaken

Lieve Lagae | Erkend bemiddelaar in sociale en familiale zaken

Freya Luyckx | Erkend bemiddelaar in familiale zaken

Nic Clijmans | Erkend bemiddelaar in burgerlijke en ondernemingszaken

Kathleen Lefever | Erkend bemiddelaar in familiale zaken

Jeroen Keymolen | Psycholoog

Joke De Neys | Erkend bemiddelaar in familiale zaken

Florence Verhenne I Erkend bemiddelaar in familiale zaken

Daniel Van den Bossche I Familierechter en afdelingsvoorzitter van de rechtbank van eerste aanleg Oost Vlaanderen

Opleiding familiale bemiddeling Antwerpen? Onze docenten zetten uw opleidingstraject stevig op de sporen. 
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x