Doel en inhoud van de

Arbeids bemiddelaar Herentals opleiding

Overal waar mensen samenwerken ontstaan vroeg of laat spanningen die kunnen uitmonden in ruzies en vijandelijkheden. Het is niet zo dat er vanaf dag één zoiets bestaat als onverenigbaarheid van karakters. Een conflict ontwikkelt zich door actie en reactie, en als het escaleert kan men uiteindelijk niet meer door één deur. Vanaf dit stadium eist een conflict een hoge tol in productiviteitsverlies, absenteïsme, welzijn en personeelsretentie. In tegenstelling tot wat managers hopen, verdwijnen conflicten niet vanzelf. Hoe vroeger er aan dialoog en herstel gewerkt wordt, hoe minder schade voor medewerkers en organisatie.Conflicten beginnen plots of juist langzaam. Betrokkenen reageren emotioneel, de standpunten verharden, men zoekt bondgenoten, gebeurtenissen gaan een eigen leven leiden. De andere partij wordt een vijand die moet geboycot of verslagen worden. De energie en creativiteit wordt gebruikt voor de verkeerde dingen… niemand in de organisatie wordt hier beter van.Arbeids bemiddelaar Herentals loont, zeker als het nog niet geëscaleerd is. Conflict is een opportuniteit om elkaars motieven, belangen en gebruiksaanwijzing beter te leren kennen, op de werkvloer, maar ook in syndicale context. Relatieherstel leidt tot winst voor alle betrokkenen. De bemiddelaar kan hierin een beslissende rol spelen. Helaas gebeurt dit nog veel te weinig.Wij willen ons niet verliezen in discussies of een arbeids bemiddelaar van binnen of van buiten de organisatie moet komen. Het belangrijkste is dat functies die gecreëerd zijn om mensen op het werk te omkaderen, intern of extern, deskundiger leren omgaan met conflict(bronnen) zodat ze tijdig de juiste interventies kunnen doen. Hoe sneller ze dialoog en verbinding tot stand brengen, hoe groter de kans op herstel van de samenwerking. Indien u zich wil bekwamen in het opnemen van een dergelijke bemiddelingsrol is deze opleiding iets voor u.Pro Mediation onderscheidt zich van andere opleidingen tot arbeids bemiddelaar in Herentals omwille van zijn veelzijdigheid. Conflicten worden benaderd vanuit verschillende perspectieven: het juridische kader, de psychologische wetmatigheden en vanuit organisatiekunde. Voor elk domein krijgt u les van professionals die gespecialiseerd zijn in hun materie.

testimonial
"Diepgaande basisopleiding in kleine groep. Opleidingsonderdelen worden gegeven door echte specialisten. Niet de makkelijkste weg, maar later merk je dat je stevig in je schoenen staat tijdens de specialisatie en als bemiddelaar."
Willy Dillen
  —  
Erkend bemiddelaar
Arbeids bemiddelaar Herentals

Extra informatie over de opleiding arbeids bemiddelaar Herentals

Voor wie is deze opleiding?

Er zijn verschillende specialisaties in bemiddeling. Alvorens de specialisatieopleiding arbeids bemiddelaar in Herentals te volgen dien je eerst de basisopleiding te doen. Onder onze algemene voorwaarden vind je in detail de toelatings- en erkenningsvoorwaarden terug.

Waar gaat de opleiding door?

De opleiding arbeids bemiddelaar kan op verschillende locaties doorgaan in en rond Herentals. Alle opleidingen worden overdag gehouden in een rustige omgeving en zijn gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Voor de deelnemers die met de auto komen is er parkeerplaats voorzien in Herentals. Alle praktijkopleidingen zijn ingepland op fysieke locatie. De theorielessen kan je voortaan volgen van thuis uit. Die worden namelijk voor 30% digitaal georganiseerd op interactieve wijze. Ontdek de aankomende locaties via de knop onderaan.

Duur en prijs van de opleiding?

De specialisatie opleiding arbeids bemiddelaar in Herentals is verdeeld over 4 dagen en vindt overdag plaats nabij Herentals. De opleiding kost 1.875 € - 30% KMO of 562,5 = 1.312,5 € excl. BTW 21%, inclusief explore-pakket zonder meerkost ter waarde van 500€ netto. Pro Mediation is geregistreerd in de WSE kwaliteitsdatabank. Onze opleiding is geregistreerd in de opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives wat betekent dat de opleiding recht geeft op opleidingsverlof en opleidingscheques.

Bekijk de aankomende locatie's

Waarom de opleiding arbeids bemiddelaar in Herentals volgen bij Pro Mediation?

Veelzijdigheid
Pro Mediation onderscheidt zich van andere opleidingen tot sociale bemiddeling omwille van zijn veelzijdigheid. Conflicten worden benaderd vanuit verschillende perspectieven.
Professionals
Voor elk domein krijgt u les van professionals die gespecialiseerd zijn in hun materie. Onze docenten hebben stuk voor stuk ervaring in de praktijk.
Out of the box
We willen onszelf zijn en “out of the box” denken zodat communicatie-conflicten met onze visie kunnen opgelost worden.
Levenswijze
Wij geloven dat mediation niet alleen een techniek is, maar een levens-wijze, die mensen in hun leven een meerwaarde kan geven binnen een diverse samenleving.
Arbeids bemiddelaar Herentals
testimonial
"Stevige basis-opleiding, die heel wat houvast biedt voor bemiddelaars in spe. Stelselmatig leert men ook hoe principes los te laten. Zo weet je als bemiddelaar de maatschappij met een open geest en respect voor ieders waarden te benaderen"
Frederic Baeckelandt
  —  
Erkend bemiddelaar

Ontmoet onze docenten voor de opleiding arbeids bemiddelaar in Herentals

Onze docenten hebben ervaring in het vak en leiden je op tot een echte Pro Mediator! Hieronder vind je al enkele van onze docenten.
Bekijk profiel
Founder en Coördinator
Fleur Goister
Bekijk profiel
Bestuurder
Michael De Herdt
Bekijk profiel
Psycholoog - hoofddocent
Jeroen Keymolen
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar - hoofddocent
Joke De Neys
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar - hoofddocent
Sophie Vanhemmens
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar - hoofddocent
Dominique Renders
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar - docent
Lieve Lagae
Bekijk profiel
Erkend bemiddelaar - docent
Nic Clijmans

Op zoek naar een opleiding arbeids bemiddelaar in Herentals?

Pro Mediation organiseert kwalitatieve, hands-on erkende opleidingen in Herentals. Ontdek de aankomende startdata en hun locatie!

Schrijf me in!
Arbeids bemiddelaar Herentals