Basisopleiding bemiddeling Antwerpen

Bemiddeling

Op zoek naar een cursus bemiddeling? Pro Mediation beschikt over een ruim opleidingsaanbod erkend door de Federale bemiddelingscommissie. Met onze basisopleiding verwerf je de noodzakelijke competenties, skills en mindset om zelf te starten als bemiddelaar. 

Een bemiddelde oplossing is beter dan een langdurige gerechtelijke procedure. Tijdens een bemiddeling gaan partijen zelf op zoek naar een oplossing voor hun conflict. Deze oplossing wordt hen dus niet ‘van bovenaf’ opgelegd door een rechter die hun concrete situatie slechts summier kent en vaak niet de tijd heeft om de gehele situatie te ontrafelen. 

Zelf bemiddelaar worden? De basisopleiding van Pro Mediation benadert de algemene bemiddelingsprincipes vanuit een psychologische, deontologische en juridische invalshoek. Zo breng je als erkend bemiddelaar alle partijen rond de tafel, leg je de juiste, verbindende inzichten aan de dag en maak je ruimte voor een constructief gesprek.

Als familiaal bemiddelaar bouwt u bruggen tussen mensen en kiest u steevast voor het compromis. Mensen terug samenbrengen kan een rechtszaak, overbodige kosten en nodeloze polarisatie voorkomen. Net daarom zijn bemiddelaars zo waardevol, net daarom willen wij hen met de best mogelijke opleidingen ondersteunen.

Je communicatieve en juridische capaciteiten aanscherpen tijdens een basisopleiding bemiddeling Antwerpen?

Basisopleiding bemiddeling Antwerpen: 10-daagse dagonderwijs

Pro Mediation biedt hoogwaardige, kwalitatieve opleidingen aan voor wie zelf wil starten als bemiddelaar. Bemiddelingswetgeving, het bemiddelingsprotocol, ... Tijdens een intensieve 10-daagse cursus geven onze ervaren docenten je voldoende bagage mee om zelf aan de slag te gaan en op juridisch correcte wijze een basis-bemiddelingsakkoord op te stellen. 

Communicatie, deontologie, wetgeving en sociale skills: Pro Mediation bundelt haar ervaring en expertise tot een gevarieerd opleidingstraject met aandacht voor alle bemiddelingsfacetten.

1. Communicatie | Aan de hand van relevante communicatiemodellen krijg je de belangrijkste praktische vaardigheden vakkundig in de vingers. Daarnaast leer je de conflicttheorieën, modellen en praktische vaardigheden te beheersen en ken je de plaats van de bemiddelaar binnen deze modellen.

2. Deontologie |
Als toekomstige bemiddelaar draag je de begrippen, waarden, normen, wetgeving, moraliteit, ethiek en deontologie hoog in het vaandel. Zo ben je in staat om de bemiddelaar met al zijn verplichtingen binnen deze context te plaatsen, conform de deontologische code zowel vanuit de theorie als de praktijk.

3. Wetgeving | Met Pro Mediation win je inzicht in de bemiddelingswetgeving, -terminologie, andere ADR-vormen en het bemiddelingsprotocol. Onze deskundige docenten leren je hoe je een juridisch correct basis-bemiddelingsakkoord opstelt én homologeert, zodat je de partijen in een bemiddeling op een gedegen professionele wijze kan begeleiden.

4. Bemiddelingsskills
| Tot slot verwerf je de fundamentele vaardigheden van het klassieke, gefaseerde bemiddelingsproces. Van de juiste basishouding tot handige bemiddelingstoolbox: jij stuurt het proces door partijen hun verhaal te laten doen en alle belangen op tafel te laten leggen, zodat mogelijke oplossingen binnen handbereik liggen. Daarnaast besteed je de nodige aandacht aan de onderhandelingsfase in het bemiddelingsproces aan de hand van de Harvard-methode.

Bemiddelaar worden dankzij onze basisopleiding bemiddeling Antwerpen?

>> Ontdek de locatie

De basisopleiding bemiddeling Antwerpen gaat door in het hotel Kasteel Solhof Aartselaar - klik op de foto

Basisopleiding bemiddeling Antwerpen


>> Ontdek hieronder de lesmomenten in 2021 en 2022 van deze 10-daagse dagopleiding
Voorjaar 2021

MA 08/02/21 : Dag 1: Bewustmaking rond bemiddeling 

MA 15/02/21 : Dag 2: Psychologie theorie en oefeningen

MA 22/02/21: Dag 3: Aspecten van sociologie en communicatie, theorie en oefeningen

MA 01/03/21: Dag 4: Communicatie, theorie en vaardigheden

MA 08/03/21: Dag 5: Conflicttheorieën en vaardigheden

MA 15/03/21: Dag 6: Recht, theorie en oefeningen

MA 22/03/21: Dag 7: Deontologie en oefeningen

MA 29/03/21: Dag 8: Bemiddelingsproces

MA 05/04/21: Dag 9: Bemiddelingsproces

DI 27/04/21: Dag 10: Bemiddelingsproces

Uren: 9u-18u 

MA 18 mei 2021 : Schriftelijke en mondelinge evaluatie

Herexamen op afspraak


Voorjaar 2022

MA 17/01/22 : Dag 1: Bewustmaking rond bemiddeling 

MA 14/01/22 : Dag 2: Psychologie theorie en oefeningen

MA 31/01/22: Dag 3: Aspecten van sociologie en communicatie, theorie en oefeningen

MA 07/02/22: Dag 4: Communicatie, theorie en vaardigheden

MA 14/02/22: Dag 5: Conflicttheorieën en vaardigheden

MA 21/02/22: Dag 6: Recht, theorie en oefeningen

MA 07/03/22: Dag 7: Deontologie en oefeningen

MA 14/03/22: Dag 8: Bemiddelingsproces

MA 21/03/22: Dag 9: Bemiddelingsproces

MA 28/03/22: Dag 10: Bemiddelingsproces

Uren: 9u-18u 

MA 25 april 2022 : Schriftelijke en mondelinge evaluatie

Herexamen op afspraak


Het sluitstuk van je opleiding? Noteer alvast volgende momenten in je agenda. 

Examen | dinsdag 18 mei 2021 of 25 april 2022 | schriftelijke en mondeling gedeelte
Herexamen | juni 2021 | schriftelijk en mondeling gedeelte 

Covid update 

In principe zijn onze opleidingen ingepland op fysieke locatie. Pro Mediation hecht bijzonder belang aan de gezondheid van haar deelnemers en docenten. Mocht het omwille van verstrengde coronamaatregelen niet mogelijk zijn om de lesmomenten in groep te laten doorgaan, stappen we feilloos over naar online-opleidingen. Meer informatie vind je hier. 

>> De prijs 

Kostprijs van de basisopleiding bedraagt €2 500 exclusief btw.

Basisopleiding bemiddeling Antwerpen met kmo-portefeuille 

Pro Mediation is erkend als kmo-portefeuille dienstverlener met nummer DV.O231795. Indien je voldoet aan de voorwaarden, geniet je zo van een subsidie van 30% op het netto-bedrag.

Zo betaal je dus €1 750 excl. btw (€2 500 - €750 tussenkomst kmo-portefeuille) voor een gecertificeerde en kwalitatief hoogstaande opleiding van 16 dag/avonden.

Gebruik maken van de kmo-portefeuille? Registreren kan via deze link.

Vragen over de kmo portefeuille? Geef gerust een seintje, Pro Mediation helpt je graag verder.

>> De docenten

Pro Mediation beschikt over een brede waaier aan docenten-bemiddelaars met ervaring in uiteenlopende disciplines, zowel nationaal als internationaal.

Advocaten, magistraten, notarissen, (bedrijfs)juristen, academici, sociologen, psychologen, romanisten, ingenieurs, coaches, ... Met hun diverse achtergrond en academisch parcours, belichten en benaderen ze bemiddeling vanuit een uniek perspectief, steeds met bijzondere aandacht voor de balans tussen theorie en praktijk.

Basisopleiding bemiddeling Antwerpen
Maak kennis met de docenten van Pro Mediation!


'Move people, make agreements and mediate processes'. Maak kennis met Pro Mediation, erkend opleidingsinstituut voor bemiddelaars.

Pro Mediation bestaat uit een krachtige, unieke samenwerking van docenten met onderwijservaring die zowel een academische vorming genoten als met hun beide voeten in de praktijk staan.

Lees meer over onze visie en missie. 

Basisopleiding bemiddeling Antwerpen? Pro Mediation organiseert kwalitatieve, hands-on erkende opleidingen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x