Permanente vorming bemiddeling Wijnegem

Permanente vorming bemiddeling Wijnegem

Als erkend bemiddelaar je kennis up-to-date houden? Om hun erkenning te behouden, is het essentieel dat bemiddelaars zichzelf op regelmatige basis bijscholen. Pro Mediation biedt masterclasses bemiddeling aan met een brede waaier aan topics, van familiaal vermogensrecht en familiebedrijven tot bemiddeling in bouwzaken.

Wetgeving, fiscaliteit en wetenschappelijk onderzoek is constant in beweging. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van bemiddeling op elk moment op punt staat, dienen bemiddelaars minimum 18 uur permanente vorming te volgen over een periode van 2 jaar. De bemiddelingscursussen van Pro Mediation geven je alle tips en tools mee om je bemiddelingscapaciteiten uit te breiden en aan te scherpen.

Pro Mediation, erkende opleidingsinstantie

Pro Mediation werd door de Federale Bemiddelingscommissie erkend als officieel opleidingsinstituut. De waarde van onze cursussen en certificaten komen overeen aan deze van universiteiten. De kwaliteit van onze masterclasses bemiddeling staat bij ons met stip op één!

Blijf up-to-date met een permanente vorming bemiddeling Wijnegem

Bemiddeling heeft als voordeel dat partijen zelf naar een oplossing zoeken voor hun conflict. Deze oplossing wordt hen dus niet ‘van bovenaf’ opgelegd door een rechter die hun concrete situatie slechts summier kent en vaak niet de tijd heeft om alles te ontrafelen.

Als erkend bemiddelaar heb je voldoende kennis op zak om doordacht geschillen op te lossen. Uiteraard kan je je nog verder verdiepen. Dankzij de specialisatieopleidingen van Pro Mediation tot familiaal, sociaal- en commercieel bemiddelaar los je conflicten op in elke setting.

Permanente vorming bemiddeling Wijnegem

Permanente vorming bemiddeling Wijnegem? Onze ervaren docenten scherpen je kennis op regelmatige basis aan!

De missie van Pro Mediation? Excellente bemiddelaars op te leiden die theorie en vaardigheden combineren met hun eigen stijl. Bemiddeling is niet louter een techniek, maar een noodzakelijke handels- en levenswijze die een bijzondere meerwaarde biedt in onze diverse samenleving.

Naast de juridische en financiële facetten, verdiep je je ook in de psychologische en gedragswetenschappelijke aspecten van familieconflict.

Permanente vorming bemiddeling Wijnegem: een overview

Onze masterclasses onderscheiden zich door een gedegen opbouw, waarin theorie en praktijk hand in hand gaan met een persoonlijke touch. Wij bieden permanente vormingen aan in de klassieke specialisaties (familiale, sociale, ondernemings-en burgerlijke zaken) maar ook in andere sectoren. Ontdek ons ruim opleidingsaanbod!

Permanente vorming met kmo-portefeuille

Een masterclass volgen aan een voordeelprijs? Pro Mediation is erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille, waardoor je korting geniet op de aankoopprijs van onze opleidingen. Lees meer

Bemiddeling in familiebedrijven

De eigenheid van het familiebedrijf staat tijdens deze masterclass centraal. wat maakt dat een bedrijf een familiebedrijf is? Welke conflicten zijn eigen aan familiebedrijven? Hoe positioneer ik mij als bemiddelaar in een familiebedrijf? Niet alleen conflictbemiddeling in een familiebedrijf komt aan bod, maar ook de meerwaarde van contractbemiddeling (deal mediation).

De sessie wordt gegeven door Lieve Vriens, erkend familiaal bemiddelaar, erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken en haar erkenning als sociaal bemiddelaar is in aanvraag.
Meer informatie over deze masterclass?
Lees verder>>

Het opstellen van een juridisch correcte EOT

Tijdens deze permanente vorming doorlopen we alles wat je moet weten over overeenkomsten in het kader van EOT-akkoorden. Je leert een EOT-overeenkomst op maat opstellen die rekening houdt met alle belangen van de partijen. Voor alle scheidingsbemiddelaars die extra tools zoeken voor het opmaken van juridisch sluitende bemiddelingsakkoorden en de partijen beter willen voorbereiden bij het opstellen van een juridisch correcte EOT.

De sessie wordt gegeven door Daniel Van den Bossche, Familierechter en afdelingsvoorzitter van de rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen en gastdocent bij Pro Mediation, samen met Fleur Goister, collaboratief advocaat en erkend bemiddelaar in familiale zaken en docent bij Pro Mediation.
Meer informatie over deze masterclass?
Lees verder >>

Neurotisch gedrag herkennen: blijven bemiddelen of doorverwijzen?

Neurotisch gedrag herkennen en ontmijnen vormt een essentieel onderdeel van een constructieve bemiddeling. Dit seminarie geeft u alle tools mee om gespannen en vastgeroeste situaties te ontmijnen. Dit seminarie gaat van theoretische modellen naar pragmatische, werkbare oplossingen. Onmiskenbaar leerrijk!

De sessie wordt gegeven door Jeroen Keymolen, Arbeids- en organisatiepsycholoog en docent bij Pro Mediation. Ook Fleur Goister begeleidt deze sessie mede vanuit haar praktijkervaring.
Meer informatie over deze masterclass?
Lees meer >>

De methode Hobin

Onderhoudsgeld berekenen voor kinderen is een complexe materie en geeft vaak aanleiding tot discussie. Het model van Hobin is een rekenkundig werkinstrument dat familierechters toelaat de onderhoudsbijdragen op een uniforme wijze te berekenen. Tijdens deze sessie zoomen we in op de theoretische principes en verduidelijken we de methode aan de hand van prakijkgerichte oefeningen.

Deze masterclass is bij webinar van wijlen Wilfried Mestdagh In Memoriam en Fleur Goister, erkende bemiddelaars in familiale zaken, beiden docenten bij Pro Mediation.
Meer informatie over deze masterclass?
Lees meer >>

Pro Mediation & construction en Bemiddeling in Bouwzaken

De bouwsector is wereldwijd gekend om haar hoge geschillenrisico. Vertragingsboetes, extra kosten, opleveringsverlengingen, ... De coronacrisis en de daarmee samenhangende lockdowns hebben een biotoop gecreëerd die contractuele geschillen laat ontstaan, vergroot en versnelt. Deze sessies laten zien hoe je middels mediation bouwgeschillen efficiënt, effectief en betaalbaar kan vermijden of oplossen.

De korte sessie Pro Mediation & Construction wordt gegeven door Nic Clijmans, advocaat, erkend bemiddelaar in ondernemings- en burgerlijke zaken en docent bij Pro Mediation. Ook Michael De Herdt komt aan het woord, Senior Legal Counsel bij Besix, bemiddelaar in bestuurszaken en docent bij Pro Mediation en Dr. EUR Ingenieur, Erik Van Wellen, erkend bemiddelaar in burgerlijke en ondernemingszaken en gastdocent bij Pro Mediation.

De lange sessie Bemiddeling in Bouwzaken, module privaat bouwrecht en module overheidsopdrachten, inclusief bouwverzekeringen wordt gegeven door Nic Clijmans, advocaat, erkend bemiddelaar in ondernemings- en burgerlijke zaken en docent bij Pro Mediation. Ook Michael De Herdt komt aan het woord, Senior Legal Counsel bij Besix, bemiddelaar in bestuurszaken en docent bij Pro Mediation en Miek Warson,  erkend bemiddelaar in burgerlijke en ondernemingszaken en gastdocent bij Pro Mediation.

Deze docenten hebben meer dan 20jaar expertise in de bouwwereld.
Meer informatie over deze masterclass?
Lees meer >>


Permanente vorming bemiddelingPermanente vorming bemiddeling

Interesse in onze permanente vorming bemiddeling Wijnegem? Pro Mediation verwelkomt je graag!

Inschrijven kan makkelijk online via ons online formulier. Op zoek naar meer informatie? Contacteer ons gerust of bel ons op. Onze medewerkers helpen je met plezier verder. 

Corona update

In principe zijn onze opleidingen ingepland op fysieke locatie. Uiteraard nemen wij de coronamaatregelen stipt in acht en bieden we online-opleidingen mocht dit noodzakelijk zijn. Meer informatie vind je hier.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x