Opleiding Familiale Bemiddeling - Antwerpen & Gent - 28/4/25

  • -20/30 % KMO-portefeuille

De specialisatie opleiding Familiale bemiddeling in Antwerpen en Gent gaat door op de onderstaande data:

MA 28/04/25

Gerechtelijke procedure in familiezaken + oef. materiële en territoriale bevoegdheden. Bemiddeling en jeugdbescherming. - Daniel van den Bossche
Het bemiddelingstraject in familiale conflicten, rollenspel -  Fleur Goister mmv praktijkbegeleider (Gent)
De samenlevingsvormen vanuit familierechtelijk luik, huwelijk, wettelijke en feitelijke samenlevingsvormen, fiscaal-en sociale zekerheidsrechtelijke luik. Financiële aspecten in persoonlijke relaties en na beëindiging (alimentatie (ex)partners) (Verplichte voorafgaande onlineles)

DI 29/04/25
Psychologie en relatievorming/beëindiging, bijzondere situaties van geweld, verslavingsvormen, nieuwe vormen van ouderschap en bemiddeling met rollenspelen - Jeroen Keymolen mmv Fleur Goister, Joke De Neys, Sophie Vanhemmens of praktijkbegeleider (Gent)


MA 05/05/25
Sociologie, het dynamische gezin. Gezinshereniging. Culturele aspecten. Kennismaking met internationale familiale bemiddeling. Bijzondere situaties, technieken en valkuilen in familiale bemiddeling met oefeningen en rollenspelen - Lieve Lagae mmv Joke De Neys, Sophie Vanhemmens of praktijkbegeleider (Antwerpen)


MA 12/05/25
Echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT), van tafel en bed, feitelijke scheiding. Juridische en financiële aspecten met betrekking tot de kinderen/minder(meerder)jarigen bemiddeling met rollenspelen - Joke De Neys mmv Sophie Vanhemmens of praktijkbegeleider (Antwerpen)

MA 19/05/25
Erfrechtelijke conflicten en huwelijksvermogensrechtelijke conflicten. De vereffening-verdeling. Eenvoudige en uitgebreide oefening. Bemiddeling met rollenspelen - Fleur Goister mmv Joke De Neys, Sophie Vanhemmens, Florence Verhenne of praktijkbegeleider (Antwerpen)


Uren
9u-18u
‍


Evaluatie
Schriftelijke evaluatie : 1 taak psychosociale of juridische of culturele dimensie  - beoordelingscriteria FBC


MA 26/05/2025.
Mondelinge evaluatie (Hotel Kasteel Solhof) : Oefening rollenspel - beoordelingscriteria FBC Zelfevaluatie
Permanente praktijkevaluatie tijdens de lessen - beoordelingscriteria FBC

Opleiding Familiale Bemiddeling - Antwerpen & Gent - 28/4/25

Schrijf u in voor

Opleiding Familiale Bemiddeling - Antwerpen & Gent - 28/4/25

Pro Mediation verwelkomt u van harte op deze opleiding.

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen.
Oeps, er ging iets mis!

VOLZET - Nieuwe inschrijfdata binnenkort beschikbaar.

Meld je aan voor de wachtlijst
testimonial
"Diepgaande basisopleiding in kleine groep. Opleidingsonderdelen worden gegeven door echte specialisten. Niet de makkelijkste weg, maar later merk je dat je stevig in je schoenen staat tijdens de specialisatie en als bemiddelaar."
Willy Dillen
  —  
Erkend bemiddelaar
Basisopleiding bemiddelaar

Opleiding Familiale Bemiddeling

routebeschrijving locaties

Locatie
Hotel Kasteel Solhof, Baron van Ertbornstraat 120, 2630 Aartselaar

Met het openbaar vervoer
Vanuit Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats (500 meter van het Centraal Station), kan je bus 180, 181 en 183 nemen. Die vertrekken allemaal gemiddeld om het kwartier/halfuur. Je moet afstappen aan halte Baron van Ertbornstraat. Deze halte is aan het kasteel. U hoeft dus niet over te stappen.

Overnachten
Hotel Kasteel Solhof is een luxe herenhuis, gelegen in de rustige omgeving van een park. Het hotel ligt 15' rijden van het centrum van Antwerpen en 30' van Brussel. De kamers hebben een ruime marmeren badkamer met zachte handdoeken en gratis internet zodat u na de opleiding (indien u zou overnachten) tot innerlijke rust kan komen (https://solhof.be). Er is een 18-holes golfbaan op 2 minuten afstand.

Parkeren
Er is meer dan voldoende gratis parkeerplaats op de parking op het domein van het kasteel zelf. Oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar.

Locatie
RodeBol Events
CommunicatieCampus (gebouw 485)
Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent

Met het openbaar vervoer
RodeBol Events bevindt zich op de CommunicatieCampus, langs de R4 en de Gentse Ringvaart. Ook het station Gent-Sint-Pieters is vlakbij. Vanaf het station kan u te voet, of met de blue-bike naar de CommunicatieCampus en terug.

Parkeren
Met de auto zijn we vlot bereikbaar voor wie van de R4, E40 of de E17 komt. We beschikken over een ruime parking (voorzien van laadpalen voor elektrische auto's).

Locatie
Besix Academy, J.F. Kennedylaan 8, 1831 Machelen

Gratis parking

LOCATIE

Golfclub Hasselt

Vissenbroekstraat 15, 3500 Hasselt

Inschrijven

Niet gevonden wat je zocht?

Neem gerust contact op met Pro Mediation. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Neem contact op
Basismodule bemiddelaar