Opleiding Burgerlijke en Handelszaken - Antwerpen - 25/4/24

 • Antwerpen
 • 25/4/2024
 • Nog
  1000
  1000
  plaatsen
 • 1875
  - netto-prijs
 • -20/30 % KMO-portefeuille

DO 25/04/24 Dag 1: Conflicten tussen vennoten en Harvard negotiation/mediation handvaten.

Inleiding tot het  vennootschappenrecht, voorafgaande onlineles on demand. De beredeneerde onderhandeling,  Onderhandelingstechnieken, de fasen en beredeneerd onderhandelen, bemiddelen  en beredeneerd onderhandelen in de praktijk Harvard-methode door Michael De Herdt (Harvard gecertifieerd). Onderhandelingsoefening en rollenspel in bemiddeling aan de hand van een  vennootschapsrechtelijke casus.

Docenten: Michael De Herdt, Fleur Goister Nic Clijmans.

VRIJ 26/04/24 Dag 2 : De amygdala kalmeren. Emotionele en psychologische processen in bemiddeling in burgerlijke en ondernemingsconflicten.

Theoretische en praktische psychologische aspecten (oefenen in de namiddag). Rollenspel (in groepjes van 3, bemiddelaar en partijen) aan de hand van emotionele processen tussen vennoten, inclusief huurproblematiek, ontbindingen, uitzettingen.

Docenten: Jeroen Keymolen en Fleur Goister

DO 02/05/24 Dag 3 : De rol en invloed van raadgevers, deskundigen en derden binnen burgerlijke en ondernemingsconflicten.

Andere ADR-methodes in ondernemingen : Med-Arb, Arb-Med, escalatiemogelijkheid, arbitrage, bindende derden beslissing, DAB (dispute adjucation board)/ combinaties.

Theoretische en praktische beschouwingen (oefenen in de namiddag). Rollenspel (in groepen, bemiddelaar, partijen en partijondersteuners) aan de hand van een bouwgeschil.

Docenten: Michael De Herdt, Miek Warson, Veroniek de Mulder

VRIJ 03/05/24 Dag 4. Een kroonjuweel als must have. Het sluitstuk van de bemiddeling. De dading- bemiddelingsovereenkomst.

Voorafgaand. Verplichte onlineles on demand van Nic Clijmans over de basisbegrippen van het verbintenissen- en contractenrecht (Nieuw Burgerlijk Wetboek).
Inleiding in de juridische begrippen uit het contractenrecht. Het kunnen afsluiten van een positieve bemiddeling middels een dading- bemiddelingsovereenkomst tussen partijen. Theoretische en praktische aspecten.
Theoretische en praktische aspecten (oefenen in de namiddag). Rollenspel (in groepjes van 3, bemiddelaar en partijen) aan de hand van een contractueel conflict over levering van goederen.

Docenten: Nic Clijmans en Fleur Goister

VRIJ 17/05/24 Dag 5 : Conflicten tussen buren

Conflicten uit nabuurschap. Enkele aspecten van zakenrecht in bemiddeling.
Rollenspel (halve dag oefenen met afsluiting van de specialisatie)

Docenten: Fleur Goister en Michael De Herdt

17/5/2024: Evaluatie

Uren
9u-18u, behalve dag 5 (halve dag tot 12u30).

Permanente praktijkevaluatie tijdens de lessen - beoordelingscriteria FBC


17/05/2024
Schriftelijke evaluatie (namiddag) : paper met mondelinge toelichting - beoordelingscriteria FBC(Hotel Kasteel Solhof Aarstelaar)

Opleiding Burgerlijke en Handelszaken - Antwerpen - 25/4/24

Schrijf u in voor

Opleiding Burgerlijke en Handelszaken - Antwerpen - 25/4/24

Pro Mediation verwelkomt u van harte op deze opleiding.

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen.
Oeps, er ging iets mis!

VOLZET - Nieuwe inschrijfdata binnenkort beschikbaar.

Meld je aan voor de wachtlijst
testimonial
"Diepgaande basisopleiding in kleine groep. Opleidingsonderdelen worden gegeven door echte specialisten. Niet de makkelijkste weg, maar later merk je dat je stevig in je schoenen staat tijdens de specialisatie en als bemiddelaar."
Willy Dillen
  —  
Erkend bemiddelaar
Opleiding Burgerlijke en Handelszaken - Antwerpen - 25/4/24

Specialisatie Burgerlijke en Handelszaken

routebeschrijving locaties

Locatie
Hotel Kasteel Solhof, Baron van Ertbornstraat 120, 2630 Aartselaar

Met het openbaar vervoer
Vanuit Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats (500 meter van het Centraal Station), kan je bus 180, 181 en 183 nemen. Die vertrekken allemaal gemiddeld om het kwartier/halfuur. Je moet afstappen aan halte Baron van Ertbornstraat. Deze halte is aan het kasteel. U hoeft dus niet over te stappen.

Overnachten
Hotel Kasteel Solhof is een luxe herenhuis, gelegen in de rustige omgeving van een park. Het hotel ligt 15' rijden van het centrum van Antwerpen en 30' van Brussel. De kamers hebben een ruime marmeren badkamer met zachte handdoeken en gratis internet zodat u na de opleiding (indien u zou overnachten) tot innerlijke rust kan komen (https://solhof.be). Er is een 18-holes golfbaan op 2 minuten afstand.

Parkeren
Er is meer dan voldoende gratis parkeerplaats op de parking op het domein van het kasteel zelf. Oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar.

Locatie
RodeBol Events
CommunicatieCampus (gebouw 485)
Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent

Met het openbaar vervoer
RodeBol Events bevindt zich op de CommunicatieCampus, langs de R4 en de Gentse Ringvaart. Ook het station Gent-Sint-Pieters is vlakbij. Vanaf het station kan u te voet, of met de blue-bike naar de CommunicatieCampus en terug.

Parkeren
Met de auto zijn we vlot bereikbaar voor wie van de R4, E40 of de E17 komt. We beschikken over een ruime parking (voorzien van laadpalen voor elektrische auto's).

Locatie
Besix Academy, J.F. Kennedylaan 8, 1831 Machelen

Gratis parking

LOCATIE

Golfclub Hasselt

Vissenbroekstraat 15, 3500 Hasselt

Inschrijven

Niet gevonden wat je zocht?

Neem gerust contact op met Pro Mediation. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Neem contact op
Basismodule bemiddelaar