Kathleen Lefever

De tijd kan je nooit meer terugdraaien ,

Maar je kan altijd de tijd nemen om alles anders aan te pakken.

Na haar rechtenstudies te hebben beëindigd aan de Universiteit van Leuven, is Katleen sinds 1999 actief als advocaat aan de Brugse balie. Vanuit haar grote interesse in het menselijk functioneren, het emotionele aspect, hoe mensen zich in relaties tegenover elkaar verhouden, richtte zij zich zeer vroeg op familie- en jeugdrecht. Deze praktijkervaring van 20 jaar is een uitstekende meerwaarde als familiaal bemiddelaar en docente bemiddeling.

Katleen richtte tevens haar eigen bemiddelingskantoor op te Jabbeke www.bemiddelingskantoor-lefever.be

De waarde van alternatieve geschillenbeslechting is voor Katleen heel duidelijk:

Vaak verliezen we ons in onze emoties, waardoor de situatie escaleert en de conflictpartijen uiteindelijk meedogenloos een ware oorlog uitvechten, afstevenend op de afgrond. De relaties zijn volledig verstoord. De werkelijkheid is dat niet alleen de verliezende partij, maar ook de winnende partij een verliezer is. De oorlog slorpt alle energie op, waardoor allen met een wrang gevoel achter blijven.

Pas wanneer we onze monologen stoppen en ons richten op dialoog, kunnen we begrip opbrengen voor de verschillende standpunten en kunnen we oog hebben voor de gemeenschappelijke belangen en zo tot een oplossing komen waar u zich beiden in kan vinden. Alle partijen worden dan winnaars.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x